Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Adatbank

Adatkérés menete

1. Az Elérhető adatbázisok menüpontra kattintva az Adatbankban fellelhető adatokról talál részletes leírásokat. Ezek között böngészve megtalálhatja a kutatása számára megfelelő adatbázist.

2. Az Önt érdeklő adatbázis(ok) kiválasztását követően töltse ki az Adatkérő lap elnevezésű dokumentumot, amit az adatkeres@krtk.mta.hu email címre tud elküldeni. Kérjük, minden esetben olvassa el az adott adatbázis hozzáférési szabályát. KRTK-s affiliációval nem rendelkező (külsős) adatkérők esetén kötelező megadni egy KRTK-s konzulens vagy társszerző nevét.

3. Az adatbanki munkatárs elküldi az adatkérő lap alapján kitöltött megállapodást. A megállapodás mielőbbi aláírását kérnénk Öntől és külső adatkérő esetén a KRTK-s konzulensétől/társszerzőjétől, és visszajuttatását az adatkeres@krtk.mta.hu email címre.

4. A megállapodások megküldése után kérnénk, hogy fáradjon be az Adatbankba ( 1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 4. B.3.20-as szoba), ahol átveheti a szerver hozzáférési csomagját és/vagy az adatbázist. Kérjük, hogy hozzon magával egy adathordozót, amire átmásoljuk a fentebb említett csomagokat.

Dokumentumok: